Om du är osäker på vad som gäller.

Att skriva packlista är det roligaste jag vet. Nästan.

Jag har inte tid att skriva egentligen men några rader får jag väl se till att kladda ner eftersom att jag redan sitter vid datorn. Imorgon är det g-fest som gäller och hur bra är inte det?

Sen är det helg och jag vill ha nya kläder. Tack för mig!


Du är själv ansvarig.

Jo, tack jag vet det.

Jag läser VeckoRevyn, de har en gudomlig krönikör där (heter det så?).
Gud, tack för att du skapade Jonas "Silverfisken" Peterson!
Jag gillar faktiskt VeckoRevyn. Den talar om för en precis hur man ska klä sig, vilka skivor man bör lyssna på och vilka krämer man ska köpa för att inte vara precis som alla andra. I sommar ska man sticka ut med gula kläder. Det blir kul när alla tänker sticka ut med gula kläder sen. Alltså ska man inte ha gult på sig i sommar, ni borde fatta varför. Problemt är att jag gillar gult. Alla borde faktiskt läsa VeckoRevyn, även om man inte är instresserad utav smink och handväskor. Sol, VR och en Fanta e-R-otiska frukter är great! Eller ni kanske bara kan läsa Jonas krönikor istället. Han borde ge ut en hel bok den killen!

Tove och jag har haft en läsklöfte - ingen läsk innan g-festen (för då måste man ha läsk, annars går det ju inte). Och bara för att jag aldrig har läsknojja så har jag haft det i ungefär en månad nu. Förbjuden frukt smakar bäst. Läsk är till och med nyttigare än nyponsoppa, rent sockermässigt. 33 cl coca-cola innehåller 6 sockerbitar medan 20 cl nyponsoppa innehåller 8. Kunde ingen säga det till mig innan jag sörplade i mig en tallrik nyponsoppa med glass? Var har Anna Skipper tagit vägen egentligen? Hon syns inte på kanal3 längre. Kom inte och säg att Du är vad du äter har sommaruppehåll?

Har ni provat öronljus? Om inte så gör det. Det är inte klokt vad mycket kolijoks det finns i ett öra. Det är skitäcklig och jävligt farsinerande.

Det är så det ska vara.

Niklas ringde. "Hej, gissa vem som nyss sett Mustach och tappat rösten?!"
Den lille jäveln :D

Jag har byggt en hage idag och såklart varit med Ronja och Tove!
Och nu längtar jag till Peace & Love.

Sing until your lungs give up.

  • Jag har ett sjuhelsikes humör om jag har en dålig dag.
  • Jag blir väldigt lätt rastlös om jag fastnas i rutiner. (scheman och sånt är alltså ingenting för mig)
  • Jag vill alldeles för mycket och säger oftast ja till allt innan jag kommer på att jag egentligen inte hinner eller kan.
  • Jag är väldigt slarvig och har dåligt kortminne. Jag kan hålla i en sak, lägga den på köksbordet och fem minuter senare så springer jag runt i hela huset och letar efter den.
  • När jag blir nervös inför något stort så pratar jag avbrutet ända tills jag inte är nervös längre.
  • Jag "stylar om människor". Jag kan sitta och titta på någon och ge den en helt ny outfit. Jag vet inte om det är taskigt eller snällt.
  • Väldigt ofta har jag roligt på andras bekostnad. Fast oftast så vet de människorna inte om det och det är tur.
    Vi (jag och mina vänner) är inte snälla när vi väl sätter igång.
  • Jag är galen i glass.
  • Varenda gång (nästan i alla fall) jag är mätt och blir bjuden på något att äta så säger jag ja eftersom att jag hela tiden tänker "lika bra att äta nu innan jag blir hungrig". Väldigt dålig ovana.
  • Jag ogillar smuts men inte lika mycket som jag ogillar att städa. Ibland får jag däremot något städanfall och då gnuggar jag på som fan.
  • Jag är en fartdåre av det värsta slaget.
  • Jag blir avundsjuk/svartsjuk, men det brukar komma och gå i perioder.
  • Om jag gillar en låt så spelar jag den om och om och om och om och om och om igen ända tills jag inte gillar den längre. Och jag byter favoritartister var och varannan vecka. (det har nog att göra med mina rutin-problem).
  • Jag pratar innan jag tänker.
  • Jag har väldigt rå och vass humor (ofta på andras bekostnad som sagt). Jag har fått tillsägelse att "slipa" den men jag vet inte hur bra det kommer att gå. Annars är jag faktiskt rätt snäll för jag har inte bara roligt på andras bekostnad.
  • Jag älskar Roomservice och Du är vad du äter.
  • Jag är fruktansvärt dålig på att ta tag i saker jag inte är intresserad av. Läxor skjuts alltid upp till kvällen före.
  • Min storebror är och har alltid varit min största idol och förebild. Alla borde ha en Niklas!
  • Jag äter inte godis. Inte för att jag försöker vara nyttig, jag har bara aldrig gjort det. Bara choklad och chips/ostkrokar. Och glass då.
  • Jag hatar rövstreck eller rövtytor som det heter i Bergsjö. Jag vill hoppa från ett berg när jag ser ett.
  • Enligt mig så borde små bondraggare med sina fula, trimmade mopeder som låter mer än vad de går snabbt åka ner för ett stup.
  • Jag är fruktansvärt velig och hatar när det finns två val och båda är lika roliga.

Och det finns mycket mer, men nu är det godnatt!


Ge dem inte den glädjen.

Idag har jag lyssnat på Fall Out Boy hela dagen. Fråga inte varför.


En jäkla felringning.

Vet du att Bergsjö är det värsta jag vet och det spelar ingen roll hur mycket jag berättar eller förklarar för du kommer ändå inte att förstå mig. Jag hatar den här hålan och allt den har att erbjuda. Eller snarare allt den inte har att erbjuda.

Dansa med rumpan.

Jag har sett killarna i Crashdïet på promenad i Sundsvall och dansat med Dato i helgen.  Haft en hel flaska hårspray i håret och filmat med greenscreen, eller vad tusan det kallas. Jag har ätit potatis -och purjolöks-gröt (soppa egentligen men det var som en gröt) och varit nere i en rå, fuktig och kall grotta en hel dag. Det har varit underbart!

Jag har insett att rövskåror/rövtyta/rumpstreck eller kalla det vad du vill, är bland det äckligaste jag vet. Jag klarar helt enkelt inte av det, jag vill lägga mig på golvet och skrika så fort jag ser en. Och tyvärr så finns det en person i min klass som stolt (och ovetandes) visar upp mer än halva rumpan varenda gång den sitter ner, varenda lektion och varenda dag i veckan.


En jävla lustigkurre.

KATASTROF

Det ordet kan beskriva ungefär hela min dag.
Jag vaknade 10 minuter innan bussen gick och lyckades alldeles lagom att hinna slänga på mig kläder, sätta upp äckelhåret och borsta tänderna. Väl på bussen berättade Tove en katastrofnyhet och jag gjorde ett katastrofalt skitdåligt matteprov. Sen dök Katastrofmänniska 1 och Katastrofmänniska 2 upp, såklart en sådan mysig dag som denna. Katastrofmänniska 1 pratade alldeles för mycket med en som vi kan kalla för Katastrofmänniska 3 och en annan katastrofmänniska gjorde mig och Johanna sura. Och jag var sämst på neger idag. Men den största katastrofen av alla är du. Ingen mer än DU! 

Men det hände bra saker idag också, vi hade ingen riktig lektion eftersom att vi fick spela på gehörstimmen så att det inte låter riktigt så illa som det skulle ha gjort på måndag om vi inte hade fått spelat. Idag fick vi till och med se Kissblåsans kompis och det är inte så illa. Vi såg på konsert och fick gå hem en timme tidigare. Sen gick vi lite på stan och åkte hem och nu är det helg. Imorgon har vi dansuppvisning utan genrep, kul.

Jag ska vårda dig ömt.

Jag kom just på att jag inte kommer att ha gitarrlektion på två veckor. Det är tråkigt, skittråkigt!

Jag kom på att Kickan utmande mig på helgon, sex underliga/egendomliga saker om mig själv. Det blir knivigt, var ska jag börja egentligen? Jag ska skriva det snart, just nu har jag den hel del förmycket annat att ta tag i och jag borde verkligen inte sitta vid datorn! Dumma mig!




Raka vägen i säng.

Vet ni? Min gamla blogg fungerar igen.
Tänka sig, linnelsakristinaberg.blogg.se fungerar, efter för mycket om och men!

Så nu får jag lägga upp det här lite smidigt. Tyvärr är inte jag bra på sånt men jag får försöka.
Jag borde sova. Imorgon ska jag sitta och snacka Gustav Vasa med Roger och två andra glada figurer. Vad bra att jag kan så himla mycket om GV också. Det känns finemang. Men äh, vi börjar 10 imorgon. Sovmorgon.

Hettåa!


Den svåraste av alla nötter.

Så, vad händer i framtiden?

Jag vill åka utomlands. Vilken lycka att få lipa åt brun utan sol-flaskan och begrava den i papperskorgen och dra till Italien istället eller London eller gud vet vart. Ronja åker till Grekland om några dagar så henne ser vi inte på ett ganska bra tag eftersom att hon går i skolan ute i skogen.

Idag har Tove, Ronja och jag kollat på Beck - Gamen.
Sen kollade Tove och jag på Titanic, den är bra och vi är kära i Kate Winslet.



Nämnvärda datum i närheten av Bergsjö.

7/5 - Muntlig diktamen om Gustav Vasa - Vad bra att jag har pluggat.
8/5 - Kickan fyller 17 år. Nationellt prov i matte A del 1.
9/5 - Sista träningen inför dansen. Kläder och allt ska vara klart.
10/5 - Julia fyller 17 år.
11/5 - Nytt prov på gehöret och nationellt prov matte A del 2.
12/5 - Dansuppvisning.
14/5 - Linn (jag) fyller 17 år & ES06b har lunchkonsert.
15/5 - Pia Larsson fyller år och vi har kvällskonsert för de som vågar.

Sen är vi lediga den 17-18 Maj!
Och nu är det 26 skoldagar kvar till sommarlovet.

Ja, jag vill!

Låt aldrig sanningen förstöra en bra historia.

Men om sanningen ska fram - Jag har inget liv.
Istället sitter jag och skriver flera olika blogginlägg på en dag så att de som läser med stor sannolikhet inte hänger med. Ni får ursäkta mig, men det är roligt att blogga.

Jag är arg över att Hudiksvall är stängt på söndagar, speciellt den här söndagen som är imorgon, när jag har kommit på att det finns en tröja där som jag mer eller mindre måste ha. Den är på rea och är säkert såld idag och det skulle vara riktigt typiskt om det var så att min gode vän Ronja har köpt den. Jag kanske ska tjata med mig pappa till Birsta, så kan jag ju i alla fall köpa skor. Sommarskor för tusan, det behöver jag!

Idag har jag varit och ätit tårta hos Hannah i det som förmodligen är Nordanstigs snyggast inredda hus! Så ska jag också ha det när jag blir stor! Jag har också insett att jag ska nog aldrig mer äta tårta, hur coola de än är.

Jag drack läsk idag, måste klura ut ett lämpligt straff åt mig själv.

Titta in i fabriken.

Saker jag måste göra idag som jag är rätt säker på att jag ändå inte kommer att göra.

- Komma på två 8:or till dansuppvisningen. Det ska vara klart på onsdag.
- Städa mitt rum. Det, om något, skulle behövas! Jag har snart glömt hur mitt golv ser ut.
- Plugga. Både matte och om Gustav Vasa. Tyvärr så jobbar den enda som är matte-smart i den här familjen hela helgen och Gustav är inte min kompis!

I vårat hus är det grått och kallt. Det är ungefär som om dagens regnmoln har letat sig in genom skorstenen och bosatt sig inomhus istället. Jag är sugen på ostkrokar och läsk men min och Toves deal om att inte dricka läsk förrän nästa g-fest ligger och skaver i bakhuvudet. Vi kanske måste ändra pyyyttelite på den dealen?

Idag fyller Hannah 18 år. Grattis!

Riktigt goda råd.

Choklad är min stora last här i livet när det gäller saker man kan äta.

Men i vilken ände ska man börja?

Alla de dagar som jag tänker att jag ska sjukanmäla mig trots att jag är frisk som en nötkärna, råka gå lite försent till bussen så att jag missar den eller helt enkelt sova över en timme eller två visar sig alltid vara de bästa dagarna.

Imorse när jag vaknade så snurrade mitt rum, jag tänkte att "nej, nu är det nog bäst att jag stannar hemma". Men istället masade jag mig upp, gick i lagom tid till bussen och hamnade på skolan ändå. Och det var tur för hela dagen visade sig vara en riktigt bra dag! Tove och jag har varit på hugget ända från klockan 07.40 idag!
Fast som sagt, öven solen har fläckar. Det där satans NK-provet hade jag gärna sluppit.

Jag måste passa på:
Den 12:e maj har DanceWorld Sundsvall en dansuppvisning på Skönsbergs vad det nu var för hus.
Klockan 19.00, 100 kr. Det blir gräjt!

Btw, jag har smutsigt hår.
Och nu ska jag sova, rummet börjar snurra igen.

Har du någon kompis?

Det brukar Roger fråga oss om vi har varit borta från någon lektion och inte har några anteckningar.

"har du någon kompis?"
".... ja, det tror jag väl"
"Vad bra, då kan du skriva av den"


Nu är det natt, jag ska skriva citat och sova.
Jag vill verkligen inte till skolan imorgon. Jag är som en fisk på land när det gäller skolan för tillfället. Men imorgon är det dans och det vill jag på. Tove och jag ska hänga i Sundvall också så det blir nog bra ändå.
Hej då!

Med skorna på fötterna.

Varför får man inte säga negerbollar om man får säga vitlök?! 
Ja, men neg...ehe... chokladbollar... menar jag.

Enligt någon sida på internet så får negerbollar inte heta negerbollar utan chokladbollar. Vem har bestämt det? En vit man/kvinna kanske har tänkt, "Men oj, stackars negermänniskor, de kanske blir ledsna och känner sig kränkta." En annan bestämmande man/kvinna kanske tänkte, "Fy fan, jag vill väl inte äta något som heter negerbollar. Hur äckligt är inte det?"

Eller så kanske det är så? Att de mörkhyade faktiskt känner sig kränkta över att det heter/har hetat negerbollar. Eller för att de negerbollar man bakar blir till så himla små bollar?

Men om man ser det såhär, från den ljusa sidan. Borde inte alla mörkhyade (kanske framför allt män men kvinnor också) bli stolta över att det faktiskt finns en bakelse som är mer eller mindre uppkallade efter deras bollar, vare sig de är små eller inte?

Jag förstår inte varför föräldrar hyschar skrämt åt sina barn som utbrister "titta han är brun, varför är han det?" eller varför neger är och har varit ett sånt smutskastat ord. Jag förstår inte hur man kan hata en människa på grund av personens hudfärg, vit som svart eller varför man i allt för många rättegångar frågar vad en våldtagen tjej hade för kläder på sig. Jag tror faktiskt inte att Naken-Janne vill bli våldtagen och han har ju oftast nästan inga kläder alls på sig. Så varför ska tjejer vilja bli det bara för att de har en kort kjol och ett linne? Och varför är låten "lady in red" kränkande mot kvinnor bara för att texten går  "I've never seen so many men ask you if you wanted to dance
lookin for a little romance, given half a chance"
. Men enligt den femenistiska konstutsällningen som var här i Hudiksvall så är den det.

Jag tror att jämställdhet och rättvisa kommer av att vi respekterar varandra för vilka vi är.
Om man tar ett exempel på hur de gjorde på en skola i Karlstad då det förbjöd alla kläder med nazistiska symboler och åsikter. När det gäller sånna punkter är jag delad. Jag är emot Hitlers handlingar och alla hans nuvarande anhängare men samtidigt så måste ju även arma stackare som dem få stå för vad de tycker, annars är vi inte ens i närheten av jämställdhet.

Nu tror säkert alla att jag är smyganhängare till Sverigedemokraterna men nej. Förstå mig inte fel, jag vill få bort allt som har med rasism/nasism att göra, men jag tror att det går bort genom att redan från början "prata vett" i barnen. På dagis, på lågstadiet och mellanstadiet. Inte genom att "förbjuda" ord. Lyckas man rädda en generation så har man gjort ett stort steg för framtiden och hela världen.

Om det var du.

Jag antar att jag får börja med att säga tack till alla tror jag. Tack till Larssons, Hedlunds, Jägbrants och Dilans för att de matade i mig god mat, mycket efterrätt och såg till att jag fick vara någon annanstans är i Vade bland fulla människor med 50-årskris. Ett stort tack till Linnea som gjorde så att vi slapp traska runt på stan i evigheternas evighet i snöblask och kyla. Och tack Julia för att jag fick sova någon annanstans än hemma!

Jag kan inte klaga faktiskt! Och trots att jag var på oaktivt humör så blev det en riktigt bra kväll ändå.

Tove och jag fick lova att vara snälla mot Ronja från halv 7 till midnatt. Bara så att hon ville följa med oss in till stan istället för att sitta och räkna sprickor i taket i Bredåker och slåss om studsmattan med smågrabbarna, som ändå är tillräckligt stora för att kunna banka ner oss alla tre. Jag och Julia fick köra hela långa vägen hem till henne på en väg som lika gärna hade kunnat varit en rullstensås och imorse klev vi upp 7 (eller inte jag för jag fick sova til 07.40) bara för att familjen Öhrn/Lång skulle åka tillbaka till stockholm. Resan över rullstensåsen med Godsmack i öronen gick snabbt och nu ska jag äta frukost, duscha, plugga och kolla på Tv. Japp!